Európa Gyereknevelés

Kisbaba fürdetés francia módra

kacsa hőmérő

Franciaországban nagyon kevés kisbabának ugyan, de megadatik az a csoda, hogy Sonia Rochel újszülött gondozó kezei között fürdőzhet egyet.

Amikor gyermekünket vártuk, én nem voltam az a fajta terhes nő, aki minden pelusreklámon elsírja magát, de ezeknek a gyönyörű, békés videóknak a hatására, bevallom, mindig eltört nálam a mécses.

A babák az alábbi videók tanúsága szerint hálásan fogadják, hogy valaki visszaröpíti őket a pocakon belüli világba, amit addig ismertek. Fürdés közben ellazulnak, wellness-eznek, elalszanak, ujjat szopiznak, az ikrek egymást ölelik… Cukiság? Nem. Ez maga szépség! Ráadásul elképzelhetjük, hogyan telhetett az elmúlt 9 hónap a hasfalon belül. 🙂

5_sonia_rochel.jpg

Sonia Rochel technikájának alapja az a küldetés, amit ő kitűzött magának: megajándékozni a babákat a fürdetés által az anyaméh érzésével, ami annyira ismerős nekik. Több évtizedes tapasztalattal a háta mögött mozdulataival ő csak követi a babák természetes mozgását, nem irányítja azt. Teljes figyelmet szentel nekik, nem törődve az idővel, külvilággal. A lágyan csobogó víz hangja ismerős lehet a babáknak. Nem csoda, mennyire tetszik nekik, ha a fejükre csurog a langyos víz, vagy ha a fülük beleér és úgy hallgatják a víz alatti hangokat.

Mivel hosszú évek alatt kifejlesztett módszerről van szó, nem ajánlatos otthon ezzel kísérletezni, de a kíváncsi olvasók, (leendő) szülők nem maradnak azért tippek nélkül.

Mi Sonia Rochel titka?

A fürdetés alapgondolata számára nem a tisztálkodás és hogy túl kell esni rajta, hanem az öröm, a simizés, az ellazulás, a babára való figyelés.

Sosem füröszt éhes gyereket. Ha a baba éhes, az nem tud a fürdetés örömére koncentrálni.

Legyen minden rendesen előkészítve és kéznél. Akkor nem kell izgulnia a szülőnek semmi miatt.

Nem baj, ha víz megy a baba fülébe, szemébe, feltéve, ha a víz teljesen tiszta.

Nem kell (sokat) szappanozni, vagy fürdőkesztyűt használni. A babák bőrének elég a tiszta víz és kevés dolog lehet jobb az anyakéz simogatásánál.

A babák a velük született reflexek miatt hirtelen mozgásokra képesek. Ezért egyik kezét mindig készenlétben tartja.

De minden további szó felesleges, jöjjön pár videó!

Ikrek fürdetése:

Forrás: youtube.com

 

Köszönjük a látogatást! Ha tetszik az oldal, kövess minket

Facebook-on és az Instagram-on is!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?